Zondag, 13. Mei 2018 - 11:58 Uur
SCM-BOXING NODIGT U GRAAG UIT VOOR DE NEDERLANDSE BOKSKAMPIOENSCHAPPEN 2018 IN HET MECC TE MAASTRICHT

.

Maandag, 30. November 2015 - 07:54 Uur
SCM BOKST VOOR SHARE FOR HOPE

.

Zondag, 2. Februari 2014 - 11:27 Uur
Michaela Helmesova

Voor derde keer op rij kampioen !!

Donderdag, 30. Januari 2014 - 07:36 Uur
GINA HOFMAN wint A-Klasse in Eindhoven

GINA HOFMAN wint A-Klasse in Eindhoven.

.

HELMESOVA VERSLAAT KAMPIOEN

HELMESOVA VERSLAAT NEDERLANDS KAMPIOEN BOKSEN
SCM-Bokster neemt revanche op Nederlands kampioen

Rijswijk. Zondagmiddag 19 januari. Tijdens een internationaal Boksgala in Rijswijk tegen Engeland en Duitsland bokste SCM-ster Michaela Helmesova tegen de Nederlandse kampioen boksen in haar klasse.
Nadat Michaela eind vorig jaar verloor van Nikita Dobber op de Nederlandse Bokskampioenschappen was ze nu gebrand op een revanche partij tegen Nikita. Deze partij werd gebokst in de hoogste boksklasse, de A klasse, 60 kg.
Vanaf de eerste ronde domineerde Michaela de partij. Haar tegenstandster had geen schijn van kans en Michaela won alle vier de rondes.
Nadat ze vorige week Zuid-Nederlands kampioen werd liet ze nu zien bij de beste vrouwelijke boksers van Nederland te horen.

 

OPEN ZUID-NEDERLANDSE BOKSKAMPIOENSCHAPPEN

SCM-Bokster Michaela Helmesova voor de derde keer op rij kampioen
Brunssum. Zaterdagavond 11 januari. In dansstudio Hellenbrand te Brunssum vonden de voorrondes plaats van de open Zuid-Nederlandse bokskampioenschappen.

Op het programma stond ook een finale partij in het dames boksen, elite C-klasse 60 kg. Michaela Helmesova van SCM-Boxing uit Maastricht moest het hier opnemen tegen de Belgische bokster Cleo Geuens uit Genk. Michaela domineerde vanaf de eerste ronde de partij. Technisch en fysiek was zij de betere. Zij sloot deze partij dan ook winnend af en behaalde haar derde titel op rij bij de Open Zuid-Nederlandse kampioenschappen.

 

NEDERLANDS KAMPIOEN A-KLASSE

HANNES TER LINDE NEDERLANDS KAMPIOEN A-KLASSE BOKSEN

Na 15 jaar NK titel A-klasse weer in Maastricht, geen andere titel naar Limburg

Rotterdam. Zondag 8 december
. In het Top Sport Centrum te Rotterdam vonden zondagmiddag de finales van de Nederlandse Kampioenschappen boksen plaats.
In actie kwamen diverse Limburgse boksers, Lars Koevoet (A-klasse), Somay Bilal (A-klasse), Michaela Helmesova (B-klasse) en Jan Mohamed (B-klasse) wisten echter niet hun finales te winnen.

Het duurde tot de laatste partij van de dag voordat Limburg een titel binnen haalde.
De 24 jarige Maastrichtse bokser Hannes Ter Linde van SCM-Boxing stond voor de eerste maal in een finale A-klasse Super Zwaar. Omdat er geen Nederlandse bokser was die tegen Hannes wilde uitkomen werd er voor hem een bokser gezocht in het buitenland. De Duitse bokser Sergio Panzo uit Duren werd bereid gevonden om in Rotterdam tegen Hannes te boksen.

Vanaf de eerste ronde bleek dat deze geroutineerde Duitser was gekomen om te winnen. De eerste twee rondes waren zwaar maar gingen gelijk op. De derde ronde moest de beslissing gaan brengen. Beide boksers gingen in de derde ronde tot het uiterste, het publiek scandeerde Hannes naam die deze ronde duidelijk op zijn naam zette. Na de NK titel in de C en B klasse haalde Hannes uiteindelijk met 3-0 overwinning de titel in de hoogste amateurklasse boksen.

Feestavond 20 jarig bestaan van SCM

Op zaterdag 14 september was het 20 jarig jubileumsfeest van SCM-Boxing in de Oude harmoniezaal te Heugem. De oprichters van de club zijn Theo Vanderstappen, Frank Rademakers, Jules Lebon (†), Math Thomassen en Mathieu Bastiaens. Enkele van deze oprichters waren ook aanwezig op feest van de boksclub.

Het was weer een gezellige avond met ongeveer 80 gasten die gekomen waren. Naast leden van de club, waren er ook oudleden, scheidsrechters en vrienden van de boksclub aanwezig. Het feest begon met een quiz met vragen over SCM-Boxing door de tijd heen, hierbij waren enkele kleine prijzen te winnen. Na deze quiz kon het feest echt beginnen.

Iedereen heeft gezellig kunnen bijkletsen en iets lekkers kunnen drinken. Sommige hebben zelfs nog een dansje gewaagd. Voor de inwendige mens werd natuurlijk ook gezorgd. Iedereen kon zich een lekker frietje met snack pakken. Ook dit was weer smullen.

Tijdens het feest werden mooie herinneringen door de tijd opgehaald. Dit kwam door de foto’s die op het scherm te zien waren uit het verleden en nu. Later op de avond werden enkele leden nog in het zonnetje gezet. Dit waren de trainers en bestuursleden en leden die 12,5 jaar of langer onafgebroken lid van de club zijn.

Het was weer een geslaagde avond waarbij veel gelachen werd en doorging tot in de late uurtjes. SCM-Boxing kijkt uit naar het 25-jarig jubileum en hoopt dat de gasten zich net zo goed geamuseerd hebben.

 

RECREANTEN BOKSTOERNOOI BIJ SCM-BOXING

Op zaterdag 30 november gaat onze boksvereniging SCM wederom een toernooi voor recreatieve boksers organiseren.
Dit toernooi zal plaats vinden in onze eigen boksaula.
Een grote groep leden van boksverenigingen bestaan tegenwoordig uit recreanten.
In tegenstelling tot de wedstrijdboksers hebben deze recreatieve boksers geen competitie, wedstrijden of kampioenschappen.
De reden hiervan is dat het wedstrijdniveau te hoog en zwaar is, geen tijd hebben om intensief te kunnen trainen of ze niet meer voldoen aan de leeftijdscriteria.
Dit wil echter niet zeggen dat ze hun bokstechnieken niet eens willen uit proberen in een echte boksring tegen iemand van een andere vereniging.
Net zoals bij wedstrijdboksen staat er een scheidsrechter in de ring en een aantal trainers functioneren als jurylid. Ook wordt er na afloop een uitslag
gegeven waar met name gekeken wordt naar de techniek van de boksers.
Er is geen leeftijd grens en met de gewichtsklassen wordt ook soepel omgegaan.
Wil je hier aan mee doen geef je dan op bij je trainer.
Je ouders vrienden etc. zijn natuurlijk ook welkom op deze dag.

De aanvang is 12.00 uur en de toegang is gratis.

De wedstrijden zullen geleid worden door oud bokser en AIBA scheidsrechter Sjeng Mommers.

 

Huurverhoging klap in gezicht.